Specificatii Tehnice Parchet

Parchet Dublu Stratificat

Pardoseala stratificata este formată din două straturi, cu suprafață rezistentă și poate fi produsă într-o mare varietate de culori, dimensiuni și calități. Stratul superior este executat din lemn masiv de stejar cu grosimea de 3 / 3,4 mm, iar stratul support, este din lemn de mesteacăn cu grosimea de 10 mm, lungimi între 500 – 2200 mm și lățimi de 130 mm / 150 mm / 170 mm.

Pardoseala stratificata este o soluție modernă, practică, frumoasă și economică pentru renovări, construcții noi.

Alte tipuri de parchet dublu stratificat, fabricate de Kormos: Parchet Spic, model Herringbone si Chevron.

Parchet Masiv

Parchet Masiv Stejar: Parchetul masiv de stejar fabricat de Kormos este disponibil cu o grosime de 14 mm sau 21 mm, lungimi între 300-1500 mm și lățimi de 50, 70, 90, 105 și 130 mm. Cu un strat de uzură de 10 mm, parchetul fabricat de compania noastră are o durată de viață semnificativă și poate fi reconditionat de mai multe ori.

Parchet Masiv Frasin: Parchetul masiv de frasin fabricat de Kormos este disponibil cu o grosime de 21 mm, lungimi între 300-1200 mm și lățimi de 70 și 100 mm.

Descarcati pdf
Alte tipuri de parchet masiv, fabricate de Kormos: Lamparchet Stejar, Sapelli si Iroko si Parchet Spic – Chevron.

Reactia higroscopica a parchetului

Parchetul din lemn de esență tare este un produs natural și reacționează din punct de vedere higroscopic la schimbarea umiditatii mediului. Lemnul absoarbe vaporii de apă din aer și se dilata atunci când umiditatea camerei crește sau se contractă când umiditatea scade. Acest lucru poate influența modificări de formă și dimensiune ale componentelor și, prin urmare, pot apărea fisuri atunci când umiditatea aerului rămâne prea mica pentru o perioadă lungă de timp. Cea mai dificilă perioadă este în timpul iernii, când umiditatea scade considerabil. În aceste cazuri, este bine să se mențină umiditatea dorită, iar cea mai bună hidratare se obține cu ajutorul echipamentului de hidratare electronica pentru încăperi.
De asemenea, în camerele cu aer condiționat, poate apărea fenomenul de umiditate a aerului prea scăzuta
Descarcati pdf